fbpx

online training

Communicatieplanning in 1 dag

Zorg voor structuur en balans in je communcatieplanning!

Waarom een communicatieplanning?

Hoe ga jij de mensen bereiken en interesseren voor jouw product of dienst? En hoe ga jij er voor zorgen dat je niet steeds ad-hoc weer iets moet bedenken. Of dat je misschien wel weken langs niets communiceert, omdat je er geen tijd voor hebt en het er helemaal bijeen is geschoten. Dat is de waan van de dag waar we allemaal mee te maken hebben, ook jij!

Is dat erg? Nee zeker niet, uiteindelijk moet je gewoon bezig zijn met klanten en omzet binnenhalen.

Maar een goede communicatieplanning brengt structuur en balans in je communicatie. En dat is nodig om lezers of volgers te binden. Mensen hebben duidelijkheid en structuur nodig, niet alleen jij, maar ook zeker je volgers. Maar het geeft je ook rust, niet die eeuwige onrust die je achtervolgt van ik moet nog iets bedenken of uitwerken dus ook de ad-hoc momenten zijn weg!

Ik snap hoe het werkt, het gebeurt mij ook! Ondanks dat ik toch aardig thuis ben in het vak en weet hoe het werkt, heb ik geen heel jaar vooruit gepland. Gewoonweg omdat ik me ook in de drukte heb laten leiden door de waan van de dag. Ik merk dat direct, ik heb non stop het gevoel van ow sh*t ik moet voor volgende week nog wat bedenken, heb ik al iets klaar staan of niet. Vreselijk!

Zodra ik 3-4 maanden vooruit plan, dan is dat weg.

In deze online training “Communicatieplan 2020” heb je in 1 dag je hele communicatieplanning voor 2020 klaar.

Dit is wat je gaat doen:

 • Je bepaalt je hoofdonderwerpen;
 • Kiest je inhaakdagen;
 • Je bepaalt een vaste structuur;
 • Je vult een kalender voor 2020 (template krijg je in Excel-formaat);
 • Gaat onderwerpen en titels bedenken aan de hand van je hoofdonderwerpen;
 • Je krijgt tips, voorbeelden en inspiratie om je communicatieplanning nog sneller te vullen;
 • En je krijgt tips en voorbeelden voor het schrijven van goede posts.

Dus ben jij als ondernemer klaar met ad-hoc communiceren en ben je toe aan structuur en balans. Dan is dit iets voor jou! Je hebt geen speciale voorkennis nodig, jouw kennis en passie zijn voldoende.

wat mijn communicatieplan voor jou kan doen:

"Ik wilde toch nog even teruggeven dat ik er erg blij mee ben. Het idee is eigenlijk best simpel, maar zoals vaker met dingen die best simpel zijn: je moet er toch net maar opkomen. Voor mij maakt dit het posten van content eigenlijk best wel wat inzichtelijker. Het voelt minder overweldigend met verschillende invalshoeken erin zo."

Marjolein

"Zo handig! Lekker overzichtelijk, je kunt makkelijk filteren, je krijgt voldoende inspiratie om een voorraadje te hebben. En ik kreeg meteen hulp toen ik vast liep en een vraag stelde. Ik hoop snel de kalender voor 2020 te ontvangen!"

Ria

Over inge

Even Inge in het kort: moeder, ondernemer, fotografie, harde werker, ambitieus, behulpzaam, enthousiast en een enorme koffieleut.

Al jaren ben ik bezig met het maken van communicatieplannen, van heel complex tot compact en praktisch. Ik heb met vallen en opstaan toegewerkt naar een handig format waar ik veel ondernemers erg blij mee heb gemaakt. Ondanks dat het zoiets onbenulligs lijkt, is het van grote waarde. Een goede planning brengt echt rust, structuur en overzicht. 

En dat is mijn missie, zorgen dat jij met meer rust kunt ondernemen. Dat jij je ambities waar kunt maken zonder dat het ten koste gaat van je lifestyle 

Wat krijg je als je meedoet?

De training “Communicatieplan 2020” is een hele praktische online training, inclusief voorbeelden, templates, tips en handige tools.

De training bestaat uit het volgende:
 

 • Video: een uitleg video waarin ik je vertel waarom en hoe je een communicatieplanning maakt.
 • Contentkalender 2020 (template in Excel), voorbeeld wat je makkelijk kunt aanpassen
 • Schrijftips: zodat je goede posts en mails kunt schrijven.
 • Handige tools: die je kunt gebruiken om je content te maken
 • Beste momenten om te posten: ik vertel je wanneer je het beste kunt posten en mailen via de verschillende kanalen.
 • Lijst met communicatiemiddelen: een heel handig overzicht waarmee je direct ziet welke middelen op welk doel impact hebben.
 • Inspiratie: om nog sneller en makkelijk onderwerpen te bedenken voor nieuwe posts.

Meest gestelde vragen

 

Ik heb dit nooit gedaan, kan ik dit ook?
Jazeker! Je hoeft geen voorkennis te hebben, dus ook als je dit nog nooit hebt gedaan, dan kun jij prima meedoen! Alle voorbeelden, uitleg en templates die je nodig hebt zitten in deze online training.
Hoe lang duurt de online training?
Het programma bevat 7 lessen. Hoe lang je erover doet is afhankelijk van de tijd die je eraan kunt besteden en hoeveel ervaring je hebt. Het is mogelijk om meerdere lessen achter elkaar te volgen, omdat deze naadloos op elkaar aansluiten. Het doorlopen van mijn programma duurt doorgaans 2-10 weken.
Heb ik meteen toegang?
Ja je hebt direct toegang tot de online training en je kunt direct alles downloaden en bekijken
Wat als ik er niet uit kom en het mij niet brengt wat ik had gehoopt?
Dat gaat niet gebeuren! Maar lukt het echt niet, dan help ik je natuurlijk vooruit. Mail me dan en dan kijken we samen naar een oplossing zodat jij toch een goede communicatieplanning voor 2020 hebt!
Waarom zou ik deelnemen als alle informatie ook gratis op internet verkrijgbaar is?
Er is op internet heel veel informatie te vinden, te veel zelfs! Want waar begin je en hoeveel tijd stop je daar in? Het meeste van wat we willen weten is op internet te vinden, en soms is het ook heerlijk om gewoon lekker te Googelen en helemaal op te gaan in alles wat we tegenkomen. Dat ben ik helemaal met je eens, dat vind ik zelf ook heerlijk. Maar zakelijk gezien kost het veel tijd en is het veel makkelijker (en minder tijdrovend) als je een kleine investering doet en een uitgewerkt lesprogramma volgt. Want waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden als ik dat al voor je heb gedaan?
Waar kan ik terecht met mijn vragen?
Heb je vragen over de inhoud of wil je advies vragen? Dan kun je al je vragen mailen naar support@marqetinge.nl of je kunt je vragen stellen in de besloten Facebookgroep. Daarnaast ben ik op werkdagen van 10.00 uur tot 11.00 uur aanwezig in de chat op mijn website.
 

Heb je nog andere vragen? Laat het me dan weten en ik neem graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. info@marqetinge.nl.

Wow te gek!

Je hebt helemaal tot hier doorgelezen, dat betekent dat je echt geïnteresseerd bent. Door af te wachten gaat er niets veranderen, dus ga je door zoals je bezig was, dan blijf je ad-hoc werken en blijf je de onrust houden die je had. Of investeer je € 42,50 (eenmalig) en breng je structuur en balans aan in je communicatie? Gun jij jezelf de rust voor komend jaar. Goede voornemens hoeven niet altijd op 1 januari te starten!

Je kunt ook nu kiezen om het anders te doen!