fbpx

Wil je een nieuwsbrief versturen? Wanneer doe je dat dan? Ik krijg regelmatig de vraag “maar wanneer kan ik nou het beste mailen dan?” Dat is natuurlijk voor elk bedrijf anders en afhankelijk van de markt waarin je actief ben. Maar wanneer kun jij nou het beste je mail versturen en welk tijdstip?

Donderdag is de meest populaire dag

 

Uit onderzoek blijkt dat nadat vorig jaar woensdag de meest populaire verzenddag is, dat dit jaar donderdag de meest populaire dag is.

 

B2B en B2C:

B2B vooral door de weeks met de meeste op dinsdag en donderdag, in de B2C zijn er geen extra populaire dagen, mails worden elke dag van de week gemaild.

Dinsdag worden de mails het best geopend en geklikt!

Donderdag worden misschien wel de meeste mails verstuurd, het is de meest populaire dag, maar de mails die worden verstuurd op dinsdag worden het beste geopend en hebben dus de beste CTR (Click-Through-Ratio)

 

B2B en B2C:

In de B2B is de CTR van de mails op zondag en maandag zijn het hoogste.

In de B2C is juist van de mails op dinsdag en donderdag.

Conclusie

Bovenstaande feiten zijn eigenlijk heel verwarrend, want de populairste verzenddag is donderdag, terwijl de mails op dinsdag beter worden geopend en geklikt. Moet je dan juist donderdag of dinsdag je mails en nieuwsbrief verzenden?

 

Persoonlijk trek ik de conclusie dat populaire dagen ook de dagen zijn dat veel bedrijven mails sturen. De kans dat jij opvalt is dus aanzienlijk minder. Ik zou eerder gaan voor kwaliteit dan kwantiteit. Ik vind het belangrijk dat er wordt doorgeklikt om mijn mails dan dat ze geopend worden.

 

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de resultaten blijft beoordelen. Want als het aantal opens zoveel minder is op dinsdag dan op donderdag, dan kan het zo maar zijn dat aan het einde van de rit, je minder betrokkenheid hebt op dinsdag dan op donderdag.

Tips en inspiratie! Wie wil dat niet?

Meld je dan aan voor mijn inspirerende mail die ik een of twee keer per maand verstuur.

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je staat op de lijst!

Je kunt mijn bericht ook delen!