fbpx

In eerste instantie denk je nu misschien huh? Hoezo dat dan? Maar ik krijg regelmatig de vraag: Wat is marketing automation? En het is lastig uitleggen als je er geen affiniteit mee hebt, maar we hebben er allemaal dagelijks mee te maken.

Zo was ik afgelopen zaterdag samen met mijn zoontje bij Jantje, echt een snoepwinkeltje van vroeger, je weet wel. Hét snoepwinkeltje van Aarle-Rixtel. Toen we binnenkwamen was het net als vroeger lekker knus en voelt als thuis komen. Ligt er natuurlijk ook aan van welke generatie dat je bent, maar de meesten zullen het nog wel herkennen, vraag het anders aan je ouders..

Op naar Jantje met 50 cent!

Op zondag gingen we dan met 50 cent naar Jantje, die we van opa en oma hadden gekregen.

Als je de winkel binnen loopt rinkelt er zo’n ouderwetse bel en daar kwam Jantje naar de snoepbakken. Allemaal bakken met snoep voor 5 cent. Ik stond dan eerst minuten rond te kijken, ik kon niet kiezen.. pakte ik een zure lap, een banaantje en een aardbei? Of toch zo’n lollie met een zakje om in te dippen? Maar eigenlijk wilde ik ook Pennyplaatjes..

Jantje zag aan mijn kijken dat ik twijfelde en hielp me altijd een beetje op weg. “Deze vind jij wel lekker en als je nou een banaantje pakt en een aardbei heb je nog zoveel centjes over om een pakje  pennyplaatjes te kopen.. alsof hij mijn gedachten kon lezen.. helemaal blij met een banaantje, een aardbei en een pakje Pennyplaatjes liep ik naar buiten..

Dat was altijd feest!😁

Wat is marketing automation eigenlijk?

Maar dat is eigenlijk precies wat we met Marketing automation doen, op basis van gedrag zien we wat iemands interesse is en we helpen hem of haar met het maken van de keuze tot aankoop. We weten wat zijn behoeften zijn, welke overwegingen hij maakt en door telkens een stukje informatie te geven helpen wij onze bezoeker om over te gaan tot aankoop.

Dus eigenlijk maken we anno 2019 gebruik van technologie om net als Jantje in het snoepwinkeltje van vroeger te zorgen dat we blij en tevreden bij hem iets kochten.

Wat is Marketing Automation? Dit is dus marketing automation alleen dan hip!

Meer tips en inspiratie?

Meld je dan aan voor mijn inspirerende mail die ik een of twee keer per maand verstuur.

Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en je staat op de lijst!

Je kunt mijn bericht ook delen!