fbpx
 

Je hebt een passie, je ontwikkelt je idee tot een concreet aanbod en je start je eigen bedrijf. Super gaaf! Misschien heb je het geluk dat je al direct klanten hebt, maar zonder klanten geen business. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om aan klanten te komen, maar een website is daar een hele belangrijke van. Omdat 90% van de aankopen online start, mag jouw website NIET ontbreken. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij websites, zorg dat je dit niet overkomt met jouw website!

 

Valkuil 1 Gewoon ergens beginnen

Je registreert een domeinnaam en je hebt een hostingpakket afgesloten. En nu? Je gebruikt een bestaand template en je begint maar gewoon met typen en plaatjes zoeken. Klinkt logisch toch? Voor je het weet ben je uren, dagen of weken verder en eigenlijk is het nog steeds niet af, ben je het overzicht kwijt en weet je eigenlijk niet goed hoe je verder moet. Blij ben je al helemaal niet. 

Aan een website beginnen zonder een doel en een plan om van A naar B te komen, is als met de auto op vakantie gaan zonder bestemming en navigatie. Je website heeft een doel, het s niet zomaar een online visitekaartje. Je website is bedoeld om potentiële klanten aan te trekken, om ze online kennis met je te laten maken en zorgen dat ze leads en uiteindelijk klant bij je worden. Daarom moet je dus goed nadenken over je website, het doel en de inhoud bepalen vóórdat je aan de slag gaat

Bepaal dus eerst het doel van je website, wat wil je er mee bereiken en wat moet erop komen staan. Maak daar een lijstje van. Denk ook na over de uitstraling, op die manier sluit je website aan op je huisstijl en zorg je dat alles één geheel wordt.

Valkuil 2 Geen controle over eigen website

Het is volgens mij één van de grootste frustraties en geld slurpers voor ondernemers, een website laten bouwen door een websitebouwer. Ze maken iets voor je, maar het is eigenlijk niet wat je bedoelde. Je weet nog steeds niet hoe het werkt en alles wat je aangepast wilt hebben kost extra geld.

Een website is geen eenmalig ding, dat je maakt en klaar. Je website blijft zich ontwikkelen, net zoals je bedrijf en jijzelf. Je aanbod veranderd, je hebt een nieuw blog geschreven, linkjes veranderen, er komen pagina’s bij en teksten zijn toe aan vernieuwing. Allemaal aanpassingen die blijven terugkomen.

Wanneer je geen controle hebt over je eigen website, kost dit elke keer geld en is het onmogelijk om zelf kleine of grote aanpassingen door te voeren

Dus zorg dat je zelf je website maakt en onderhoud, of wanneer je het liever uitbesteed aan een websitebouwer dat je in ieder geval wel zelf weet hoe je website werkt  en dat je zelf dingen kunt aanpassen, toevoegen of verwijderen. 

Met de Marqeting Machine leer ik je hoe je zelf met WordPress en Divi een website maakt en ga je dat ook echt doen (inclusief de betaalde Divi licentie)

Website zelf onder controle

Valkuil 3 Je website voegt niets toe

Je website heeft een doel, zoals ik al aangaf. En moet natuurlijk wel presteren! Ook al heb je een hele mooie website, maar genereert deze geen leads, dan is je website nog steeds flut.

Websitebezoekers moeten actie kunnen ondernemen, een contactformulier invullen, een gratis weggever downloaden of een offerte aanvragen. Dat kan van alles zijn, het moet natuurlijk passen bij jouw business.

Maar je website moet natuurlijk ook bezoekers krijgen, zonder websitebezoekers geen conversie. Zorg dat je jouw website ook inricht voor SEO, zodat je vindbaarheid bent en zorg dat je social media inzet om meer websiteverkeer te genereren.

Maar kijk ook regelmatig naar de statistieken, bekijk welke pagina’s het goed doen en welke juist minder, hoe lang bezoekers op je pagina zijn, probeer activiteiten te koppelen aan websiteverkeer, zoals een post die je op social hebt geplaatst. 

Valkuil 4 Niet up-to-date

Omdat voor veel ondernemers het maken en bijhouden van een website geen favoriete taak is of er gewoon geen tijd voor hebben. Maar niets is erger dat een verouderde website, linkjes die niet werken en het laatste nieuwsitem van 2 jaar terug. 

 Je website onderhouden is erg belangrijk, niet alleen voor de positie in Google, maar juist ook voor de beleving van je bezoekers, en de professionele uitstraling van je bedrijf. 

Heb je geen zin of tijd om je website te onderhouden, besteed het dan uit of zorg dat je geen datum gerelateerd nieuws op je website hebt staan. 

Wat vind jij van deze meest gemaakte fouten bij websites?

Als je zelf op het web surft en je komt websites tegen die voldoen aan één van de bovenstaande criteria? Wat voor indruk van het bedrijf krijg je dan? 

 

Zorg daarom dit jou dit niet overkomt! En plan dit in, net zoals je met klanten werkt of je administratie bijwerkt. Dit hoeft niet wekelijks, maar maak er wel tijd voor!

Stel je voor dat je een website hebt met een doel, die je zelf kunt beheren, up-to-date is, steeds meer bezoekers trekt, goed vindbaar is op Google én klanten werft! 

Online Programma De MarqetIng Machine

Maak je eigen WordPress website en meer, met de Marqeting Machine

  • Uitleg met video’s
  • Gratis Divi-licentie
  • Inclusief al mijn templates

En jij gaat deze fouten NOOIT meer maken met jouw website. 

Laatste posts @ Instagram

[jr_instagram id="2"]